lauantai 28. marraskuuta 2015

Seurataan johtajaa

 
 
Ulko-ovi kolahti Penelopen yrittäessä paeta elämäänsä. Hank tuijotti Desireetä.  "Selitä. Mitä helvettiä sinä teet täällä?"
 
 
Desiree yritti hillitä itsensä. Vaikka mitäpä hyötyä siitä olisi. Hän ei tasan ryhtyisi mielistelemään entistä kihlattuaan. Jossain silmien takana kiehui.
"Että mitäkö minä teen täällä? Minä asun täällä koska minä omistan puolet tästä koko helahoidosta. Ja minä tarkoitan nyt myös Penelopea. Hän ei ole yksin sinun tyttäresi." Desiree sähisi kykenemättä katsomaan Hankin kasvoja. Hän saattaisi lyödä miestä millä hetkellä hyvänsä.
 
 
"Hetkinen nyt. Sinä et ole asunut tässä talossa kymmeneen vuoteen, etkä muuten asu nytkään. Ja Penelopen äitiehdokkaatkin on valittu jo vuosia sitten. Oli oma mokasi joutua vankilaan ja sinä myös kestät seuraukset koko loppuelämäsi. Tämä ei ole sinun kotisi, eikä sinun perheesi!" Hank karjahti.
 
 
"Minulle on ihan se ja sama mitä mieltä olet asiasta, mutta minä olen joka tapauksessa tullut jäädäkseni. Eikä sinulla ole mitään laillista oikeutta minua omasta kodistani häätää, eikä estää tapaamasta omaa tytärtäni." Desiree sanoi kylmästi. Hän tiesi kyllä oikeutensa ja kerrankin hänellä oli jopa laki puolellaan.
Hank mittaili katseellaan edessään seisovaa naista jonka nimenomaan piti jo vuosia sitten olla takana päin.


"Hyvä on. Saat jäädä toistaiseksi. Mutta vain jos lupaat käyttäytyä ihmisiksi. Et kiusaa Katea, etkä ahdistele Penelopea. Ja hankit äkkiä oman asunnon. Tämä ei ole mikään perustavanlaatuinen kimppakämppä." Hank sanoi.
"Tiesin, että olisit yhteistyökykyinen." Desiree totesi värittömästi.
 

***



Ilta pimeni kun Penelope kompuroi takaisin kotiin. Hän vain pujahti äkkiä omaan huoneeseensa ettei kukaan ehtisi perään kyselemään. Ulkona satoi ja kastuneet vaatteet liimautuivat kylminä vasten ihoa. Hän ei silti jaksanut vaihtaa niitä vaan rojahti sängylle. Elämässä oli isompiakin ongelmia kuin vettä valuvat vaatteet.
 
  
Ovi kuitenkin aukesi hänen perässään. Kate asteli sisään ja hetken hiljaa katseli tyttöä. Kumpikaan ei osannut rikkoa hiljaisuuta vaikka Penelopekin tiedosti varsin hyvin että joku oli tullut huoneeseen. Hän ei uskaltanut edes raottaa silmiään nähdäkseen kuka tulija oli.
 


Kate epäröi hetken mutta istahti sitten Penelopen sängyn laidalle. Tyttö ei vieläkään reagoinut.
"Olen pahoillani." Kate kuiskasi. Se oli ainoa asia jonka hän sai sanotuksi.
Penelopen teki mieli nousta ja kiepsahtaa äidin lämpimään syliin, mutta sitten hän muisti että eihän tämä nainen edes ollut hänen äitinsä joten hän mielenosoituksellisesti puristi silmänsä tiukemmin kiinni.



Penelope kuitenkin nousi. Hänellä oli hirveä tarve nojautua äidin olkapäähän mutta sitä hän ei kuitenkaan kehdannut tehdä. Olikohan tuo käytännössä vieras nainen koskaan vapaaehtoisesti rakastanut häntä?
"Miten meidän perheellemme käy?" se oli ainoa asia, jonka Penelope kykeni sanomaan.
Kate huokaisi. Ei hän tiennyt sen paremmin kuin Penelopekaan. "Kyllä kaikki järjestyy."
"Aikovatko isä ja Desiree palata yhteen? Aiotteko te isän kanssa erota? Ketä minun nyt pitää kutsua äidiksi. " Yht´äkkiä kysymyksiä risteilikin joka suuntaan.
"Penelope, minulla ei ole vastauksia noihin kysymyksiin." Kate mutisi. "En voi luvata mitään."
 


Penelope kiepautti itsensä taas kerälle sängylle. Hän yritti hukuttaa kyyneleensä tyynyynsä. Heidän perheensä oli tuhoon tuomittu. Kaikki nuo tappelivat keskenään kuka rakasti eniten heidän pikku-Penelopeaan mutta kukaan tuskin oikeasti rakasti.


Tuskallinen hiljaisuus jäi roikkumaan ilmaan ja Kate katsoi vähiten tuskalliseksi vaihtoehdoksi hipsiä pois huoneesta. Penelope tarvitsi nyt aikaa olla yksin. Aikaa ajatuksilleen. Ovi kolahti kiinni hänen jäljessään ja kaikki oli taas niin kuin hetki sitten.

***



Ilta venyi yhä pidemmälle yöhön kun Hank ja Kate kömpivät vaitonaisina sänkyynsä. Paitsi että Kate vain kyhjötti sängyn reunalla.



"Rakas?" Hank kysyi ja laski kätensä Katen olkapäälle. Nainen näytti romahtavan sillä sekunnilla. Ehkä se rakkaaksi kutsuminen oli saanut tunteet pintaan tällaisella hetkellä. Kate hautasi kasvot kämmeniin ja ulisi jotain käsittämätöntä.
"Kate, rauhoitu. Hengitä." Hank sanoi rauhallisella äänellä.

 
Kate niiskutti ja yritti tasata hengityksensä.
"Kaikki on pilalla. Meidän perheemme hajoaa. Sinä palaat takaisin yhteen Desireen kanssa nyt kun viimein voit. Minä menetän sinut ja Penelopen. Minä en koskaan ehtinyt... kosia sinua." Kate nyyhki.
"Haluatko sinä mennä naimisiin?" Hank kysyi hämmästyneenä.
Kate katsoi nolona pois. "Ei sillä ole enää merkitystä."


Hank kiskaisi Katen syleilyynsä ja piti hänestä tiukasti kiinni.
"Totta kai sillä on merkitystä. Sinä ja Penelope olette ainoat asiat jotka oikeasti merkitsevät. Enkä minä ikinä vaihtaisi teitä kahta Desireehen. Te olette minun elämäni naiset. Me menemme naimisiin mahdollisimman pian. Ja muutamme pois täältä. Otamme Penelopen mukaan ja lähdemme kauas pois. Sitten ei ole enää kuin me kolme, meidän perhe." Hank sanoi pehmeästi.
Kate uskalsi hymyillä. Tässä hetkessä, rakastamansa miehen kainalossa, elämä ehkä sittenkin voittaisi.

***



 
Desiree oli saanut luvan nukkua sohvalla ja siinä hän nyt uinui. Hän ei näyttänyt herttaisen viattomalta ja haavoittuvaiselta edes nukkuessaan.



Jokin kuitenkin pakotti hänet nousemaan. Joku kolisteli keittiössä. Vankilassa vietetyt vuodet eivät olleet valuneet täysin hukkaan sillä niiden aikana hänelle oli mm. kehittynyt terävä kuulo joka palveli nukkuessakin. Desireellä oli tarkka visio siitä miten joku yritti tunkeutua hänen selliinsä ja hetken hän eli aivan toisessa maailmassa ennen kuin hahmotti kodin kukalliset tapetit.



Vita käännähti ympäri oli pudottaa lautasen käsistään nähdessään ettei ollutkaan huoneessa yksin.
Desiree taas oli lentää selälleen tajutessaan kuka hänen keittiössään hääräili.



"Mitä sinä luulet tekeväsi minun keittiössäni, Vita?" Desiree kysyi jäätävästi.



"Desiree." Vita henkäisi. Nopea päässälasku sai Vitan tajuamaan että oli tosiaan kulunut kymmenen vuotta siitä kun Desiree joutui vankilaan. Ja nyt tuo nainen oli palannut. Oli todella palannut. Vita ei ollut koskaan uskonut Desireen palaavan kotikulmilleen.
 
 
Vita ei ehtinyt ruveta rupattelemaan sen enempää kun Desiree hyökkäsi hänen kurkkuunsa kiinni.
"Sinä tuhosit minun perheeni. Ja sinä maksat siitä nyt!" Desiree karjui.
Vita potki minkä kerkesi. Desiree yritti haparoida kynttilän sytytintä pöydältä. Missä Hank piti kaikkia keittiöveitsiään?
 
 
"Mitä te teette? Irti hänestä!" Placido karjahti.
 
 
Desiree pyörähti ympäri ja siinä samalla sekunnilla Vita kipitti Placidon syliin kuin hiiri kissalta. Desiree katsoi paikalle pölähtänyttä miestä. Tältä yöltä ei yllätyksiä puuttunut. Tämän täytyi olla Placido, vieläkö sekin pyöri näissä nurkissa.
 
 
"Oletko sinä ihan sekaisin? Pitääkö tänne soittaa poliisit?" Placido tenttasi.
"Placido...hän on..." Vita yritti, mutta Placido ei kuunnellut häntä.
"Sekaisin hän on. Minulle ihan sama mitä kautta sinä tänne olet tullut, mutta sinä ainakin lähdet nyt." Placido mesosi.
 
 
"Nyt riittää!" Desiree kivahti. "Minä olen Desiree Tourette, jos satut muistamaan joskus kuulleesi sellaisen nimen!"
 
 
Nimi tarttui Placidon kurkkuun. Hän ei saanut sitä nieltyä. Hän ehti jo olla henkäisemässä "äiti" mutta sana oli kovin vieras. Hän oli pikkupojasta saakka elänyt ajatusmaailmassa jossa hänellä ei oikein ollut äitiä. Jo ennen kuin Desiree oli pidätetty.
 
 
"Luulin ettet ikinä olisi tulossa takaisin." Placido henkäisi.
"Lopeta tuo lässyttäminen ja ala selittää. Mitä tuo nainen tekee täällä?" Desiree sähisi.
 
 
Placido tempaisi Vitan käden käsivarrelleen.
"Niin, tämä on tuota. Minun naisystäväni, Vita" Placido mutisi. Miten saattoikin tuntua niin kuumottavalta kertoa vanhemmilleen seurustelukumppaneistaan vielä aikuisenakin.
 
 
Desiree halusi näyttää raivoisalta mutta repesikin nauramaan.
"Ai tuoko? Anna minun kaikki kestää! Selitä nyt vaan kuka tuon kotkan on päästänyt sisään."
"Et viitsisi puhua tuohon sävyyn minun minun naisystävästäni." Placido älähti.
Vitaa hymyilytti. Tästähän tulisi hauska esitys.
 
 
Desiree katsoi kaksikkoa. Hänen oli pakko vakavoitua, eiväthän nämä nyt voineet olla tosissaan.
"Uskallatko sinä pelleillä tällaisella asialla? Tiedätkö sinä kuka tuo nainen on? Tuon naisen takia sinulla ei ole ollut äitiä. Tuo nainen passitti minut vankilaan." Desiree sanoi hitaasti.


 


"Minä en nyt tiedä alkuunkaan mitä sinä höpötät. Sinä varmasti pidät Vitasta kunhan tutustutte." Placido sanoi.
"Ulos. Molemmat. Minä en halua nähdä teitä enää silmissäni. Kumpaakaan." Desiree sähähti.
"Mutta..." Placido aloitti.
"Ei mitään muttia. Sinulla ei ole ollut äitiä koskaan, eikä ole nytkään. Antaa heittää. Teillä ei ole tänne enää mitään asiaa. Ja sinä, Vita, voit jättää minut ja perheeni rauhaan jos henkesi on sinulle ollenkaan kallis." Desiree jatkoi.
 




Pari alistui kohtaloonsa ja hipsi toisiaan tönien pois. Desiree odotti kuulevansa ulko-oven kolahduksen ja antoi olemuksensa rentoutua vasta sitten.

 
Jo on aikoihin eletty. Koko Tourettejen perhehän on ihan retuperällä. Mutta ei olisi kauaa. Desiree päätti että hän oli todellakin tullut jäädäkseen ja täällä puhaltaisivat pian muutoksen tuulet.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Moikka kaikille! Tauko venyi taas hiukan odotettua pidemmäksi. En ole myöskään ehtinyt lukea teidän muiden tarinoita. Koen vähän rappioituneeni tässä simsseilyssä MUTTA ainakaan toistaiseksi lopettaminen ei ole vaihtoehto.
 
Mutta siis; Desiree on täällä taas, teidän toiveista huolimatta, hän on palannut. ;) Millaista sotkua Desiree ehtii aiheuttaa ? Kuinka käy Tourettejen perheen? Kenen rakkaustarinat kukoistavat, kenen ehkä päättyvät? Miten Penelope järjestää elämänsä?
Kommenttia saa heittää! :) Ensi osassa tapahtuu paljon!
 


4 kommenttia:

  1. En oikein tiedä mitä sotkua Desiree tulee aiheuttamaan, mutta jotain sotkua kuitenkin. Oikeastaan voisin kuvitella että nainen aiheuttaa erittäin paljon sotkua. Jos jotain pitäisi veikata, niin voisin kuvitella, että hän onnistuu ainakin sotkemaan kaikki ihmissuhteet. :D

    Mitenhän käy Tourettejen perheen, toivottavasti hyvin. Epäilen hieman sitä, päätyvätkö Hank ja Kate koskaan naimisiin, sillä voin todella kuvitella, että kun Desiree saa tietää asiasta, niin hän myös yrittää sotkea asiat!

    Minä luulen, että kenenkään rakkaustarinat eivät nyt vähään aikaa kukoista. En usko että Vitan ja Pladicon suhde tulee kukoistamaan, jos Desiree vain sattuu näkemään naisen jossakin. En myöskään usko, että Hankilla ja Katella tulee menemään ainakaan hetkeen hyvin. Ehkä kuitenkin Penelope saattaa löytää poikaystävän? :)

    Penelopella onkin tällä hetkellä elämässään järjestämistä. En usko että hän tulee ihan heti toipumaan näistä kaikista valheista. Ajallaan kaikki muuttuu varmasti paremmaksi, ainakin hetkellisesti.

    Muuten nyt nuo Desireen tatuoinnit näyttävät hyvältä! Ei kai mulla muuta, kuin ensi osaa odotellessa. c:

    VastaaPoista
  2. Ohoh! Täällähän on draamaa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita!
    Arvasin, että Desiree vielä palaa tarinaan! Ja kuten Jenna, niin minäkin voisin arvella, että Desiree sotkee perheen asiat vielä pahemman kerran - ihmissuhteet varsinkin :D

    Penelopen voisin melkein kuvitella jopa vähän katkeroituvan perheelleen. Ei ole helppoa ollut silläkään.

    Desireen tatuointeja kehun minäkin, näyttävät loistavilta! Itsellä olisi ollut käyttöä samantapaisille omassa tarinassani. :D

    VastaaPoista
  3. Draamaa, draamaa. Desireen paluu ei luonnollisestikaan sujunut ihan rauhallisissa merkeissä. Penelope on tolaltaan, samoin Kate. Hank osasi onneksi lohduttaa Katea, tuskinpa hän ja Desiree enää yhteen palaavat. Toivottavasti he osaavat lohduttaa Penelopea, Kate ei tainnut oikein onnistua yrityksessään. Saa nähdä, toteuuko Hankin suunnitelma pois muuttamisesta. Desiree taitaa tulla sekoittamaan pakkaa vielä kunnolla. Tykkäsin muuten tuosta kohtauksesta, jossa Desiree ja Vita huomaavat toisensa, siinä oli jotain hauskaa :D Odottelen jatkoa! :)

    P.S. Kävisikö linkitys tarinani Elinor & Marianne kanssa? Tässä vielä linkki: http://sense-bility.blogspot.fi Sinne vois heittää ilmotukset uusista osista ;)

    VastaaPoista
  4. Olipas mielenkiintoinen osa. Desireen paluu aiheutti draamaa ja voi Penelopea, toivottavasti Hank ja Kate osaavat vielä lohduttaa tyttöä. Ehkä tyttö saa myös elämänsä pian parempaan suuntaan. Ja mitenköhän Vitan ja Placidon suhteen käy?
    Jään kyllä odottamaan mitä Desireen keksii :)

    VastaaPoista